ایرانیان قدیم در ﻧﻮﺷﻴﺪن آب ﻧﻴﺰ آموزه های دینی و مذهبی را رعایت می کردند. به عنوان مثال ﺑﺎ ﺳﺮ ﺑﺮﻫﻨﻪ ﻳﺎ در ﺣﺎﻟﺖ اﻳﺴﺘﺎده آب ﻧﻤﻲﻧﻮﺷﻴﺪﻧﺪ؛ اﮔﺮ ﻧﺎﭼﺎر ﺑﻮدﻧﺪ در ﻫﻨﮕﺎم ﻏﺮوب آب ﺑﺨﻮرﻧﺪ ﺣﺘﻤﺎ ﮔﻔﺘﻪ ﻣﻲﺷﺪ ﻛﻪ رو ﺑﻪ ﻗﺒﻠﻪ ﺑﺎﻳﺴﺘﻨﺪ و ﭼﻨﺪ ﻗﻄﺮه آب ﭘﺸﺖ ﺳﺮﺷﺎن ﺑﺮای ﻣﺮدﮔﺎن ﺑﺮﻳﺰﻧﺪ . . .
در این سند، فهرست بلند بالایی از هدایای ارسالی به دفتر اموال منقول اداره آرامگاه رضاشاه مشاهده میشود. رضاخان پادشاه معزول، در ژوهانسبورگ آخرین ماههای زندگی خود را با اندوه و تلخکامی سپری کرد و با بیماری قلبی که عارض او شده بود بالاخره در 4 مرداد ماه 1323 درگذشت . . .
بعد از پیروزی انقلاب مشروطه و استقرار نهادهای دمکراتیک نظیر مجلس شورای ملی، بدون شک یکی از اقدامات عاجل و فوری، تاسیس روزنامه ای جهت انعکاس اخبار روزانه مجلس و همچنین تحولات سیاسی و اجتماعی آن زمانه بود. لذا به عنوان اولین اقدام، روزنامه مجلس به طبع و انتشار رسید.
بعد از پیروزی انقلاب مشروطه و استقرار نهادهای دمکراتیک نظیر مجلس شورای ملی، بدون شک یکی از اقدامات عاجل و فوری، تاسیس روزنامه ای جهت انعکاس اخبار روزانه مجلس و همچنین تحولات سیاسی و اجتماعی آن زمانه بود. لذا به عنوان اولین اقدام، روزنامه مجلس به طبع و انتشار رسید.
در این سند درخواست موافقت با نشر اقدامات موسسه ژانسن جهت برگزاری جشن شاهنشاهی در جراید فرانسه مشاهده می شود. لازم به ذکر است که برای برپایی چادرهای سران با مؤسسه ژانسن فرانسوی قراردادی امضا می شود و این مؤسسه برپایی یک چادر مخصوص پذیرایی از میهمانان شاه با گنجایش 650 نفر به مساحت 2500 متر مربع و 50 چادر اختصاصی محل اقامت سران کشورها ، چادر خانواده ...
چهارراه استانبول (اسلامبول) یکی از چهارراههای قدیمی کلانشهر تهران و تقاطع خیابان جمهوری اسلامی (شاه آباد سابق) و خیابان فردوسی است. شمال غربی چهارراه استامبول یا اسلامبول سفارت انگلیس، و در جنوب شرقی آن سفارت آلمان و ترکیه واقع شده است. در منتهی الیه شرقی این چهارراه نیز میدان بهارستان قرار دارد.
زینب معروف به «بی بی شاه زینب»، «زینب باجی»، «ده باشی زینب»، و «زینب پاشا» زاده یکی از محلات قدیمی شهر تبریز است که شهرتش از زمانی آغاز می شود که ناصرالدین شاه امتیاز خرید و فروش تنباکو را در قالب امتیاز رژی به انگلیسیها واگذار می نماید. تبریز نخستین شهری است که عکس العمل تندی نشان می دهد و پرچم مخالفت را بلند می نماید . . .
در این سند مواردی درباره صورت مذاکرات هیات وزرا (کابینه اقبال) برای اجاره دادن دو روستای خالصه حوزه ارومیه به ورثه اسماعیل سمیتقو ، قرارداد خرید فولاد مورد نیاز ارتش از کارخانه بهلر اتریش ، بررسی نخود های موجود در گمرک ، افزایش سهمیه ایران در صندوق مخصوص ملل متحد و . . . درج شده است.
فرح پهلوی سواربر اتومبیل رو باز در حال عبور از برابر مردم دریکی از خیابانهای شهر ارومیه. همانطور که تصویر گویا است به نظر می رسد همین تعداد اندک برای استقبال نیز با بسیج امکانات دولت پهلوی رخ داده است.
یکی از پیامدهای کاپیتولاسیون در جامعه ایرانی این بود که برخی از دولتمردان قجری بیگانگان را موجودات خارق العاده و برتر از خود می پنداشتند و چنان در برابر ایشان مرعوب بودند که نه تنها پیروی از ایشان بلکه تشبه با آنان را وسیله مباهات و برتری خود می دانستند . . .
اصلاحات ارضی تماما اهدافی سیاسی داشت و آن حفظ حکومت پهلوی در جناح سرمایه داری غرب و جلوگیری از هرگونه انقلاب و حرکت آن به سوی کمونیسم بود و گویی غیر از این به مسئله دیگری توجه نمی شد. از همین رو بود که با وقوع اصلاحات ارضی تولیدات کشاورزی ایران به حداقل ممکن رسید . . .
در طول تاریخ قاجار اگرچه برای دفعات متعددی سیاستمداران و زمامداران وقت درصدد برآمدند تا با تاسیس راه آهن سراسری ایران را از منظر حمل و نقل مدرن کنند؛ اما مخالفت دولت انگلیس هرگز اجازه این امر را به آنها نداد. چرایی این امر را باید در عبارات زیر جستجو کرد . . .
شیخ انصاری از علمای برجسته شیعه بود که تاثیر بسیار در مقابله و مواجهه میان اخباریون و اصولیون داشت و به نوعی عامل برتری دومی بر اولی را در مجادلات علمی فراهم کرد. این عالم بزرگ در عین حال، ارادت بسیار به اهل بیت داشت و در برپایی مجلس روضه و زیارت بسیار می کوشید . . .
ششم تیرماه سالروز قیام مردم تبریز به رهبری ستارخان و باقرخان علیه استبداد محمدعلی شاه قاجار (۱۲۸۷ ش) است. بیاعتنایی محمدعلی شاه قاجار به مشروطیت و مخالفت با مشروطهخواهان و سرکوبی آنان و نیز به توپ بستن مجلس شورای ملی، مردم ایران را به شورش واداشت و در این راه، مردم تبریز از دیگران پیشی گرفتند . . .
اساسنامه هنرستانهای 3 ساله آرت ایران جهت ترویج فنون یدی ، صنعت کشاورزی بین یهودیان ایران مشتمل بر شرایط سنی داوطلبان ورود به هنرستان ، ارزش گواهینامه اعطایی و ...
بافت جمعیتی به عنوان یکی از پدیدههای جغرافیایی، تحت تأثیر عوامل مختلف ممکن است با تغییرات زیادی مواجه گردد و خود موجد تحولات عمدهای در عرصه سیاسی، جغرافیایی و اقتصادی گردد. این تغییرات گاه ناشی از عاملی طبیعی بوده و گاه عاملی انسانی که معمولاً ناشی از قدرت سیاسی است، تغییراتی را به وجود میآورد. در ایران بافت شهری تا دوران قاجار بیشتر تحت تأثیر عوامل ...
جیمز موریه اگر چه از ایرانیان بدی های بسیاری گفته است، اما در عین حال برخی از توصیفاتی که کرده به واقع وصف حال ایرانیان است. به عنوان مثال نوع میزبانی ایرانیان همچون عمده ملل دنیا با توجه به جایگاه میزبان و میهمان متفاوت خواهد بود. او می نویسد . . .
انگلیسی ها به ذات همیشه با کمونیسم مشکل و مسئله داشته اند. چرا که این رویکرد و مکتب فکری به نوع ضد نظام سرمایه داری بوده است که انگلیسی ها در پاگیری و گسترش آن نقش عمده را دارا بوده اند. با همه این احوال آن زمان که آلمان فاشیستی به عنوان خطر شماره یک دنیا تلقی شد، انگلیسی ها ابایی از همراهی با کمونیسم بر علیه فاشیسم نداشتند . . .
در گذشته های نه چندان دور گاهی یک قحطی تبعات بسیار سنگینی برای یک کشور به جای می گذاشت. قحطی می توانست عوامل خارجی یا داخلی و یا ناشی از عامل انسانی و یا عوامل طبیعی باشد. به عنوان مثال در یکی از قحطی های فارس درباره علل آن این نکات مورد بررسی قرار گرفته اند . . .
کمبود غله و دیگر مواد غذایی می تواند پیامدهای گسترده ای برای یک حکومت داشته باشد از جمله آنکه حتی باعث شورش و سرنگونی آن شود. از همین روی بود که حکومت قاجارها تلاش می کرد تا با سیاستی همچون تفتیش ارزاق روبروی هرگونه رویدادی را بگیرد . . .